Gevelisolatie voor optimaal binnenklimaat

PLAFONTO werkt met Baumit, een innovatief systeem voor de isolatie en bepleistering van buitenmuren. Deze isolatievorm is niet alleen energiezuinig en dampdoorlatend, maar wordt bovendien afgewerkt met een zelfreinigende bepleistering. Het systeem is uiteraard geschikt voor nieuwbouw, maar leent zich ook uitermate goed voor de isolatie van bestaande muren bij renovaties.

De gevelisolatie van Baumit is in meerdere opzichten vernieuwend te noemen. Zo wordt bij dit systeem het isolatiemateriaal op de buitenmuren bevestigd met kleefankers.
Het grote voordeel, in vergelijking met andere isolatiesystemen, is dat de isolatieplaten niet moeten worden doorboord en dat boren in de buitengevel zelf ook overbodig is. Daardoor zijn er bij het Baumit gevelisolatiesysteem geen koudebruggen waarlangs de warme lucht kan ontsnappen. Dit geeft dus duidelijk een beter isolatierendement, waardoor uw energiekosten sterk verminderen.

Bovendien zijn de isolatieplaten voorzien van 2500 kleine gaatjes per m². Het vocht dat zich binnenshuis opstapelt, kan hierlangs ontsnappen. Baumit Open isoleert dus op een natuurlijke manier: met lucht! Miljoenen ingesloten luchtbelletjes vormen een isolerende vulling. De isolatieplaat en het volledige isolatiesysteem kunnen daardoor ademen en garanderen zo een optimale luchtvochtigheid in de kamer. Gevolg: een aangenamer en gezonder leefklimaat in huis. De plaatsing van een Baumit Open gevelisolatie zorgt tevens voor een snellere droogtijd bij nieuwbouwwoningen.

Plafonto stukadoorEen ander voordeel ligt op het vlak van de afwerking. Dankzij het gebruik van nano-technologie is Baumit erin geslaagd om een vuilafstotende afwerkingslaag te ontwikkelen, die in meer dan 200 verschillende kleuren verkrijgbaar is. Deze “nanopor”-crepi is dus minder elektrostatisch en microscopisch glad zodat vuildeeltjes zich er moeilijk kunnen hechten. Dankzij de unieke samenstelling is het oppervlak bovendien zelfreinigend onder invloed van weer en wind. Eventuele vuildeeltjes worden afgestoten door de inwerking van zon (UV-straling), regen, wind en temperatuurschommelingen, met als resultaat gevels die langer mooi blijven en beduidend minder onderhoud vragen.

Premies en belastingvermindering

Wie investeert in energiebesparing, wordt beloond met heel wat premies en belastingverminderingen. Informeer u voor de werken goed over de subsidies die u kan krijgen. Via de premiezoeker kan u zelf opzoeken op welke premies u recht hebt bij het isoleren van uw gevel.

Daarbovenop kan u nog eens extra genieten van een belastingvermindering van de overheid. Meer informatie daarover vind u op energiesparen.